Verzending en levertijden
Wij doen zorgvuldig ons best de bestelling zo spoedig mogelijk bij u af te leveren. Bestellingen die op werkdagen vóór 14:00 worden gedaan en op voorraad zijn, proberen wij de volgende dag nog te verzenden. Niet altijd lukt het ons echter om dit na te komen, sommige producten worden aangegeven als maatwerk en met specifieke levertijden, dan kan de levering van uw bestelling langer duren. Op de productpagina staat een indicatie van de levertijd. Mochten wij om wat voor reden dan ook deze levertijd niet halen, dan brengen wij u hier natuurlijk zo spoedig mogelijk van op de hoogte.

De verzendkosten voor bestellingen in Nederland zijn gratis. De verzendkosten buiten Nederland worden tijdens het afrekenen weergegeven. Leveringen lopen via DPD of andere pakketdiensten. Over het algemeen zal de aflevering 1 tot 2 werkdagen duren. Helaas kunnen wij het moment van aflevering niet garanderen.

Retourneren (herroepingsrecht)
Omdat u het product van te voren niet altijd goed kunt beoordelen, heeft u bij koop op afstand een wettelijke bedenktijd van 14 dagen zodra het product is ontvangen. Binnen de termijn kunt u laten weten dat u het product wilt retourneren en u krijgt dan binnen 14 dagen uw geld terug, ook de bezorgkosten. De koopovereenkomst wordt dan ontbonden.

De kosten van de retourzending is voor rekening van de klant en dient binnen 2 weken na melding van de retour te zijn ontvangen. Als het product niet tijdig retour is ontvangen kunnen wij deze niet meer accepteren als herroepingsrecht.

Wij betalen u het gehele aankoopbedrag terug inclusief de verzendkosten die gemaakt zijn om het product bij u te bezorgen. Het product wordt na ontvangst geïnspecteerd op schade. Mocht er schade zijn ontstaan of de verpakking geheel onnodig open/ kapot gescheurd zijn, dan kunnen de kosten hiervan in mindering op de retourkosten in rekening worden gebracht of wordt de herroepingsrecht geweigerd. Bij te ruilen artikelen, dient u een nieuwe order te plaatsen en de oude wordt terugbetaald (min mogelijke retourkosten).

Aanvraag retour of garantie
U kunt uw retour en garantie aanvragen via uw AudioKafe.com account. Ga naar “Aanvraag”, kies uw aanvraag retour of garantie en selecteer het betreffende product. Volg de nadere instructies om de aanvraag af te ronden.

Zonder retouraanvraag zijn wij niet op de hoogte dat uw zending retour komt en kan het niet tijdig worden verwerkt om de herroepingsrecht in gang te zetten.

Let op: Het retouradres voor retourzendingen is afwijkend van ons adres. Het JUISTE retouradres wordt vermeld nadat de retour aanvraagprocedure is opgestart via je account.